Kettlebell fitnesz – GASZTROBLOG

Avagy paleolit táplálkozás, ahogy mi csináljuk

ElőKettlebell Fitnesz Gasztroblogször is szögezzük le, szeretünk enni! Nagyon! Ráadásul szeretünk nassolni és szeretjük az édességeket is! Na, így elég nehéz egészségesen táplálkozni… De nem lehetetlen, hála a paleolit étrendnek, amit ha nem is teljes szigorral, de igyekszünk betartani. A kiindulópontunk Szendi Gábor paleolit táplálkozás című könyve volt, aminek hatására szépen lassan, lépésről-lépésre reformáltuk meg az étrendünket. Vissza őseinkhez! A hatása vitathatatlan, saját tapasztalatból mondjuk: nagyobb energiaszint, szebb bőr, jobb emésztés, és néhány kiló mínusz.:)
A gasztroblogon található receptek a paleolit alapokat követve, saját kreativitással megfűszerezve születtek, de rendszeresen frissítjük majd a tartalmat. Mi abban hiszünk, hogy követve a paleolit elveket igenis szükség van időnként egy kis “rosszalkodásra”, más különben nem tudnánk hosszú távon tartani ezt az életformát. Ahhoz túlságosan szeretjük a finom falatokat!:)

Ha Te képes vagy ennél komolyabban, szigorúbban venni a paleolit irányt, minden elismerésünk a Tiéd! De legtöbbünk azért szeret bűnözni kicsit..:)

FONTOS! Sokat teszel az egészségedért már akkor is, ha az étolajat kókuszzsírra, a kristálycukrot nyírfacukorra, a finomlisztet pedig zablisztre cseréled. Kerüld a finomlisztből készült tészták és kenyerek valamint az előregyártott, agyonfinomított műételek fogyasztását!

Ha még többet szeretnél megtudni az egészéges, paleolit táplálkozás lényegéről, hátteréről, Szendi Gáborról, akkor kattints ide: kettlebelledzes.hu

A gasztroblog recepteket a baloldali menüpontok alatt találod!

Receptek jelölései:

  • Azok a paleo receptek, amik teljes mértékben megfelelnek a paleolit táplálkozás “előírásainak” :
  • Azok a paleo receptek, amik tartalmaznak néhány, kompromisszumként fogyasztható összetevőt :
  • Egészséges receptek, de tartalmaznak kis mennyiségben a paleo szerint kerülendő összetevőt :