Paleo levesek receptjei
Az itt található levesek receptjeit ajánljuk mert megfelelnek a paleo diéta alapelveinek. Természetes alapanyagokból, a saját ízlésünknek megfelelően. Ha még többet szeretnél megtudni az egészéges, paleolit táplálkozás lényegéről, hátteréről, Szendi Gáborról, akkor kattints ide: kettlebelledzes.hu Tartalom:
|
|||||||||||||||
Sütőtök krémleves ![]() ![]() ![]() Recept hozzávalói: 1 nagy fej lilahagyma Recept elkészítése: A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, és kb. 20 percre bedobjuk a 180 fokos sütőbe. Amíg sül, pici kókuszzsíron üvegesre pirítjuk az apróra kockázott hagymát. A sütőből kivesszük a sütőtök darabokat, kockákra vágjuk a megpuhult húsát majd rádobjuk a hagymára és pár percig együtt pirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje, megszórjuk sóval, borssal, reszelt gyömbérrel, chili fűszerrel és beledobjuk a zúzott fokhagymákat is. Ha megpuhult a sütőtök, a tejszínnel nyakon öntjük a levest, egy rottyanás után botmixerrel krémes állagúvá varázsoljuk. Pirított tökmaggal megszórva egyszerűen isteni!:) |
|||||||||||||||
Francia hagymaleves ![]() ![]() Recept hozzávalói: 4 nagy fej hagyma, vörös és lila vegyesen 2-3 gerezd fokhagyma só, bors, szerecsendió 1/2dl száraz fehérbor (kipróbáltuk, vörösből is finom) reszelt trappista sajt kókuszzsír Recept elkészítése: Kevés, de mindenképpen forró kókuszzsíron üvegesre pirítjuk a karikákra vágott hagymát. Felöntjük a borral, hozzáadjuk a sót, borsot, szerecsendiót, és a zúzott fokhagymát, majd 10 perc párolás után felöntjük kb. 1l vízzel. Kb. 10 perc forralás után kész is a leves, mi a tányérba kiszedve reszelt sajttal szórjuk meg, ami mennyei, ahogy beleolvad a hagymakarikák közé… Tudjuk, hogy sokan esznek mellé pirítóst, kiflit, cipót, stb., de mi erősek vagyunk és elhagyjuk a paleolit jegyében.:) |
|||||||||||||||
Gombaleves gazdagon ![]() ![]() ![]() petrezselyem só, bors, köménymag, babérlevél, pirospaprika tejföl kókuszzsír Recept elkészítése: Pici kókuszzsíron üvegesre pirítjuk az apróra kockázott hagymát, majd rádobjuk a felszeletelt gombát és hagyjuk őket alaposan megismerkedni. |
|||||||||||||||
Nagyon zöld brokkolikrémleves ![]() ![]() ![]() Recept hozzávalói: 1 kg brokkoli (mi fagyasztottból szoktuk) 3 közepes sárgarépa 2-3 szál friss petrezselyem só, bors, szerecsendió kókuszzsír zabliszt/mandulaliszt/rizsliszt, stb. kókusztej/tejszín ízlés szerint Recept elkészítése: A sárgarépákat megpucoljuk, karikákra vágjuk. Kevés kókuszzsíron néhány percig pirítjuk, majd megszórjuk kevés liszttel (nekünk zabliszt volt épp otthon), ezután felöntjük vízzel, és hagyjuk lassan felforrni. Mi fűszer gyanánt sót, borsot, szerecsendiót és apróra vágott petrezselymet teszünk bele. Ha felforrt, beledobjuk a brokkolit is, és puhára főzzük a zöldségeket. Ha kész, nyakon lehet önteni kis kókusztejjel, vagy ha nincs, kevés tejszínt is tehetünk bele, ennyi belefér. |
|||||||||||||||
Póréhagyma krémleves pikk-pakk ![]() ![]() ![]() kókuszzsír só, bors, szerecsendió, petrezselyem 2dl tejszín (elhagyható) Recept elkészítése: A karikákra vágott póréhagymát pici kókuszzsíron megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és 1-2 percig együtt pároljuk. Rádobjuk meghámozott, kockákra vágott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Sóval, borssal, szerecsendióval és petrezselyemmel fűszerezzük, és addig főzzük, amíg a krumpli puhára fő (kb. 20 perc). A végén lehet hozzá adni tejszínt, de ez akár el is hagyható. Botmixerrel pépesítjük a levest, reszelt sajt, sült bacon tökéletes feltét hozzá. |
|||||||||||||||