Paleo reggelik receptjei
Tartalom:
|
Sokmagos paleo kenyér   
Recept hozzávalői:
● 5 evĹ‘kanál lenmagliszt
● 5 evĹ‘kanál szezámmag pehely (durvára Ĺ‘rölt szezámmag)
● 5 tojás
● 1 csapott mokkáskanál sĹ‘
● 1 csapott mokkáskanál szĹ‘dabikarbĹ‘na
● 1 evĹ‘kanál langyos zsĂr
Recept elkĂ©szĂtĂ©se:
A lenmaglisztet Ă©s a szezámpelyhet elkeverjĂĽk a sĂłval Ă©s a szĂłdabikarbĂłnával. A tojásokat szĂ©tválasztjuk, a sárgáját belekeverjĂĽk a lisztes rĂ©szbe a zsĂrral egyĂĽtt. A fehĂ©rjĂ©t felverjĂĽk habbá, Ă©s alaposan összeforgatjuk a lisztes rĂ©sszel. SĂĽtĹ‘papĂrozott formába öntjĂĽk, Ă©s 175 fokos elĹ‘melegĂtett sĂĽtĹ‘ben 30-35 perc alatt megsĂĽtjĂĽk (tűprĂłbával ellenĹ‘rizzĂĽk, ha kĂ©sz). Nem fog megpirulni, viszont kellemesen kĂ©rges hĂ©ja lesz, a belseje meg pihe-puha marad.
|
Vendégcsalogatő tökmagos pogácsa   
Recept hozzávalői:
● 1 közepes cukkini
● 1 nagyobb sárgarĂ©pa
● 4 evĹ‘kanál szezámliszt (szezámmag Ĺ‘rölve)
● 4 evĹ‘kanál lenmagliszt (lenmag Ĺ‘rölve)
● 3 tojás
● 2 gerezd fokhagyma
● 2 evĹ‘kanál kacsazsĂr (bármilyen zsĂr lehet)
● sĹ‘, bors, kakukkfű, vagy más zöld fűszer ĂzlĂ©s szerint
● tökmag a tetejĂ©re
Recept elkĂ©szĂtĂ©se:
A zöldségeket meghámozzuk, majd lereszeljük. Minden hozzávalőt jől összedolgozunk, a masszát szilikon muffin formákba töltjük, a tetejére tökmagot szőrunk. 200 fokon 30-35 perc alatt készre sül.
|
Vitaminbombás omlett    
Recept hozzávalői:
● tojás (szemĂ©lyenkĂ©nt 2 tojás)
● 1 pĂłrĂ©hagyma
● 1 sárgarĂ©pa
● 1 zeller
● sĹ‘, bors, kakukkfű, petrezselyem
Recept elkĂ©szĂtĂ©se:
KĹ‘kuszzsĂron megpárolunk egy nagy pĂłrĂ©hagymát, egy kisebb, felaprĂtott sárgarĂ©pát, egy felaprĂtott zellert, ĂzlĂ©s szerint megfűszerezzĂĽk kakukkfűvel, sĂłval, borssal, petrezselyemmel, majd ráöntĂĽnk 2 elkevert tojást. FelturbĂłzhatĂł akár gombával, szalonnával is. :)
|
Bacon pizza   
Recept hozzávalői:
● bacon
● hagyma
● koktĂ©lparadicsom
● tojás
● szalámi
● cheddar sajt
Recept elkĂ©szĂtĂ©se:
NĂ©hány szelet bacont egymásra csĂşsztatva elĹ‘sĂĽtĂĽnk. Rápakolunk karikákra vágott hagymát, majd fĂ©lbevágott koktĂ©lparadicsomokat. A tojásokbĂłl közben tĂĽkörtojást sĂĽtĂĽnk. Ha kĂ©sz, ez lesz a következĹ‘ rĂ©teg a paradicsomokra. A tojások fölĂ© szalámi szeletek jönnek, a vĂ©gĂ©n pedig reszelt sajttal borĂtjuk be. SĂĽtĹ‘be toljuk Ă©s megvárjuk, mĂg szĂ©pen rápirul a sajt. :)
|
Almacsinta (palacsinta bűnözés nélkül)   
Recept hozzávalői:
(2 darabhoz)
● 2 tojás
● 1 alma nagy lyukĂş reszelĹ‘n lereszelve, hĂ©j nĂ©lkĂĽl
● 1 evĹ‘kanál vĂz
● kĂłkuszzsĂr
● töltelĂ©knek pl. fahĂ©j (mi saját kĂ©szĂtĂ©sĂ» szilvalekvárral szeretjĂĽk a legjobban)
Recept elkĂ©szĂtĂ©se:
A 2 tojást villával felverjĂĽk, beledobjuk a reszelt almát, Ă©s annyi vizet teszĂĽnk hozzá, hogy mĂ©g sĂ»rĂ» tĂ©sztát kapjunk. Mi mĂ©g egy kis rumaromával is meg szoktuk löttyinteni... Máris lehet sĂĽtni egy pöttynyi forrĹ‘ kĂłkuszzsĂron, palacsintasĂĽtĹ‘ben mindkĂ©t oldalát nagy lángon megsĂĽtjĂĽk. MegfordĂtani nehezebb, mint a hagyományos, lisztes rokonát, de akkor se essĂĽnk kĂ©tsĂ©gbe, ha lapáttal fordĂtáskor nyeklik-nyaklik, akkor is szĂ©pen össze fog sĂĽlni, Ă©s a vĂ©gĂ©n tökĂ©letes lesz. :)
|
Banáncsinta (palacsinta bûnözés nélkül)   
Recept hozzávalői:
(2 darabhoz)
● 2 tojás
● 1 Ă©rettebb banán
● 1 evĹ‘kanál vĂz
● kĹ‘kuszzsĂr
● töltelĂ©knek pl. fahĂ©j (mi saját kĂ©szĂtĂ©sĂ» szilvalekvárral szeretjĂĽk legjobban)
Recept elkĂ©szĂtĂ©se:
A 2 tojást villával felverjĂĽk, szintĂ©n villával beletördeljĂĽk a banánt, Ă©s annyi vizet teszĂĽnk hozzá, hogy mĂ©g sĂ»rĂ» tĂ©sztát kapjunk. Mi mĂ©g egy kis rumaromával is meg szoktuk löttyinteni... Máris lehet sĂĽtni egy pöttynyi forrĹ‘ kĹ‘kuszzsĂron, palacsintasĂĽtĹ‘ben mindkĂ©t oldalát nagy lángon megsĂĽtjĂĽk. MegfordĂtani nehezebb, mint a hagyományos, lisztes rokonát, de akkor se essĂĽnk kĂ©tsĂ©gbe, ha lapáttal fordĂtáskor nyeklik-nyaklik, akkor is szĂ©pen össze fog sĂĽlni, Ă©s a vĂ©gĂ©n tökĂ©letes lesz. :)
|
Répacsinta (palacsinta bûnözés nélkül)   
Recept hozzávalői:
(2 darabhoz)
● 1 tojás
● 2 rĂ©pa kislyukĂş reszelĹ‘n lereszelve
● 1 evĹ‘kanál vĂz
● kĹ‘kuszzsĂr
● töltelĂ©knek pl. reszelt alma (mi saját kĂ©szĂtĂ©sĂ» szilvalekvárral szeretjĂĽk legjobban)
Recept elkĂ©szĂtĂ©se:
A tojást villával felverjĂĽk, beledobjuk a reszelt rĂ©pát, Ă©s annyi vizet teszĂĽnk hozzá, hogy mĂ©g sĂ»rĂ» tĂ©sztát kapjunk. Mi mĂ©g egy kis rumaromával is meg szoktuk löttyinteni... Máris lehet sĂĽtni, palacsintasĂĽtĹ‘ben mindkĂ©t oldalát nagy lángon megsĂĽtjĂĽk. MegfordĂtani nehezebb, mint a hagyományos, lisztes rokonát, de akkor se essĂĽnk kĂ©tsĂ©gbe, ha lapáttal fordĂtáskor nyeklik-nyaklik, akkor is szĂ©pen össze fog sĂĽlni, Ă©s a vĂ©gĂ©n tökĂ©letes lesz. :)
|
|