Kettlebell fitnesz - GASZTROBLOG

Avagy paleolit táplálkozás, ahogy mi csináljuk

ElõKettlebell Fitnesz Gasztroblogször is szögezzük le, szeretünk enni! Nagyon! Ráadásul szeretünk nassolni és szeretjük az édességeket is! Na, így elég nehéz egészségesen táplálkozni... De nem lehetetlen, hála a paleolit étrendnek, amit ha nem is teljes szigorral, de igyekszünk betartani. A kiindulópontunk Szendi Gábor paleolit táplálkozás című könyve volt, aminek hatására szépen lassan, lépésrõl-lépésre reformáltuk meg az étrendünket.Vissza õseinkhez! A hatása vitathatatlan, saját tapasztalatból mondjuk: nagyobb energiaszint, szebb bõr, jobb emésztés, és néhány kiló mínusz.:)
A gasztro blogon található receptek a paleolit alapokat követve, saját kreativitással megfűszerezve születtek, de rendszeresen frissítjük majd a tartalmat. Mi abban hiszünk, hogy követve a paleolit elveket igenis szükség van idõnként egy kis "rosszalkodásra", más különben nem tudnánk hosszú távon tartani ezt az életformát. Ahhoz túlságosan szeretjük a finom falatokat!:)

Ha Te képes vagy ennél komolyabban, szigorúbban venni a paleolit irányt, minden elismerésünk a Tiéd! De legtöbbünk azért szeret bűnözni kicsit..:)

FONTOS! Sokat teszel az egészségedért már akkor is, ha az étolajat kókuszzsírra, a kristálycukrot nyírfacukorra, a finomlisztet pedig zablisztre cseréled, illetve kerülöd a finomlisztbõl készült tészták és kenyerek fogyasztását!


Ha még többet szeretnél megtudni a paleolit táplálkozás lényegérõl, hátterérõl, Szendi Gáborról, akkor kattints ide: kettlebelledzes.hu
 

A gasztroblog recepteket a baloldali menüpontok alatt találod!


Receptek jelölései:

● Azok a paleo receptek, amik teljes mértékben megfelelnek a paleolit táplálkozás "elõírásainak" :
● Azok a paleo receptek, amik tartalmaznak néhány kompromisszumként fogyasztható összetevõt :
● Egészséges receptek, de tartalmaznak kis mennyiségben a paleo szerint kerülendõ összetevõt :