Paleo reggelik receptjei

Tartalom:

● Sokmagos paleo kenyĂ©r ● Banáncsinta  
● VendĂ©gcsalogatĂł tökmagos pogácsa ● RĂ©pacsinta   
● Vitaminbombás omlett    
● Bacon pizza    
● Almacsinta    


Sokmagos paleo kenyér

Recept hozzávalői:

● 5 evĹ‘kanál lenmagliszt
● 5 evĹ‘kanál szezámmag pehely (durvára Ĺ‘rölt szezámmag)
● 5 tojás
● 1 csapott mokkáskanál sĹ‘
● 1 csapott mokkáskanál szĹ‘dabikarbĹ‘na
● 1 evĹ‘kanál langyos zsĂ­r

Recept elkészítése:

A lenmaglisztet és a szezámpelyhet elkeverjük a sóval és a szódabikarbónával. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját belekeverjük a lisztes részbe a zsírral együtt. A fehérjét felverjük habbá, és alaposan összeforgatjuk a lisztes résszel. Sütőpapírozott formába öntjük, és 175 fokos előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük, ha kész). Nem fog megpirulni, viszont kellemesen kérges héja lesz, a belseje meg pihe-puha marad.


VendĂ©gcsalogatĹ‘ tökmagos pogácsa 

Recept hozzávalői:

● 1 közepes cukkini
● 1 nagyobb sárgarĂ©pa
● 4 evĹ‘kanál szezámliszt (szezámmag Ĺ‘rölve)
● 4 evĹ‘kanál lenmagliszt (lenmag Ĺ‘rölve)
● 3 tojás
● 2 gerezd fokhagyma
● 2 evĹ‘kanál kacsazsĂ­r (bármilyen zsĂ­r lehet)
● sĹ‘, bors, kakukkfű, vagy más zöld fűszer Ă­zlĂ©s szerint
● tökmag a tetejĂ©re

Recept elkészítése:

A zöldségeket meghámozzuk, majd lereszeljük. Minden hozzávalőt jől összedolgozunk, a masszát szilikon muffin formákba töltjük, a tetejére tökmagot szőrunk. 200 fokon 30-35 perc alatt készre sül.


Vitaminbombás omlett 

Recept hozzávalői:

● tojás (szemĂ©lyenkĂ©nt 2 tojás)
● 1 pĂłrĂ©hagyma
● 1 sárgarĂ©pa
● 1 zeller
● sĹ‘, bors, kakukkfű, petrezselyem

Recept elkészítése:

Kőkuszzsíron megpárolunk egy nagy póréhagymát, egy kisebb, felaprított sárgarépát, egy felaprított zellert, ízlés szerint megfűszerezzük kakukkfűvel, sóval, borssal, petrezselyemmel, majd ráöntünk 2 elkevert tojást. Felturbózható akár gombával, szalonnával is. :)


Bacon pizza 

Recept hozzávalői:

● bacon
● hagyma
● koktĂ©lparadicsom
● tojás
● szalámi
● cheddar sajt

Recept elkészítése:

Néhány szelet bacont egymásra csúsztatva elősütünk. Rápakolunk karikákra vágott hagymát, majd félbevágott koktélparadicsomokat. A tojásokból közben tükörtojást sütünk. Ha kész, ez lesz a következő réteg a paradicsomokra. A tojások fölé szalámi szeletek jönnek, a végén pedig reszelt sajttal borítjuk be. Sütőbe toljuk és megvárjuk, míg szépen rápirul a sajt. :)


Almacsinta (palacsinta bűnözĂ©s nĂ©lkĂĽl) 

Recept hozzávalői:
(2 darabhoz)

● 2 tojás
● 1 alma nagy lyukĂş reszelĹ‘n lereszelve, hĂ©j nĂ©lkĂĽl
● 1 evĹ‘kanál vĂ­z
● kĂłkuszzsĂ­r
● töltelĂ©knek pl. fahĂ©j (mi saját kĂ©szĂ­tĂ©sĂ» szilvalekvárral szeretjĂĽk a legjobban)

Recept elkészítése:

A 2 tojást villával felverjük, beledobjuk a reszelt almát, és annyi vizet teszünk hozzá, hogy még sûrû tésztát kapjunk. Mi még egy kis rumaromával is meg szoktuk löttyinteni... Máris lehet sütni egy pöttynyi forrő kókuszzsíron, palacsintasütőben mindkét oldalát nagy lángon megsütjük. Megfordítani nehezebb, mint a hagyományos, lisztes rokonát, de akkor se essünk kétségbe, ha lapáttal fordításkor nyeklik-nyaklik, akkor is szépen össze fog sülni, és a végén tökéletes lesz. :)


Banáncsinta (palacsinta bĂ»nözĂ©s nĂ©lkĂĽl) 

Recept hozzávalői:
(2 darabhoz)


● 2 tojás
● 1 Ă©rettebb banán
● 1 evĹ‘kanál vĂ­z
● kĹ‘kuszzsĂ­r
● töltelĂ©knek pl. fahĂ©j (mi saját kĂ©szĂ­tĂ©sĂ» szilvalekvárral szeretjĂĽk legjobban)

Recept elkészítése:

A 2 tojást villával felverjük, szintén villával beletördeljük a banánt, és annyi vizet teszünk hozzá, hogy még sûrû tésztát kapjunk. Mi még egy kis rumaromával is meg szoktuk löttyinteni... Máris lehet sütni egy pöttynyi forrő kőkuszzsíron, palacsintasütőben mindkét oldalát nagy lángon megsütjük. Megfordítani nehezebb, mint a hagyományos, lisztes rokonát, de akkor se essünk kétségbe, ha lapáttal fordításkor nyeklik-nyaklik, akkor is szépen össze fog sülni, és a végén tökéletes lesz. :)


RĂ©pacsinta (palacsinta bĂ»nözĂ©s nĂ©lkĂĽl) 

Recept hozzávalői:
(2 darabhoz)

● 1 tojás
● 2 rĂ©pa kislyukĂş reszelĹ‘n lereszelve
● 1 evĹ‘kanál vĂ­z
● kĹ‘kuszzsĂ­r
● töltelĂ©knek pl. reszelt alma (mi saját kĂ©szĂ­tĂ©sĂ» szilvalekvárral szeretjĂĽk legjobban)

Recept elkészítése:

A tojást villával felverjük, beledobjuk a reszelt répát, és annyi vizet teszünk hozzá, hogy még sûrû tésztát kapjunk. Mi még egy kis rumaromával is meg szoktuk löttyinteni... Máris lehet sütni, palacsintasütőben mindkét oldalát nagy lángon megsütjük. Megfordítani nehezebb, mint a hagyományos, lisztes rokonát, de akkor se essünk kétségbe, ha lapáttal fordításkor nyeklik-nyaklik, akkor is szépen össze fog sülni, és a végén tökéletes lesz. :)